Over Mij

Werken met Oprah

Tijdens mijn opleiding journalistiek voelde ik dat ik geen nieuwsfeiten wilde vertellen maar verhalen. Ik wilde de verhalen van mensen en hun achtergronden een stem geven. Dus toen het tijd werd om een stage te kiezen, had ik het moeilijk. Mijn klasgenoten gingen naar het journaal of Nieuwsuur. Maar ik voelde dat mijn passie ergens anders lag.

De tv stond op RTL4 toen ik mijn huiswerk aan het maken was. Oprah was in gesprek met iemand, ik weet niet eens meer wie, maar wel waarover: hoe bereik je jouw doelen en dromen? Toen deed ze de uitspraak die mijn realiteit zou veranderen:

You can achieve anything you want, when you’re willing to work for it and, most importantly, really believe you’re going to succeed.”

– Oprah Winfrey

Met andere woorden: als je echt gelooft in je doel, er hard voor werkt, het voor je ziet en voelt, dan kan je alles bereiken wat je wil.

Als dat waar was, waarom zou ik dan niet een stageplek kunnen veroveren bij The Oprah Winfrey Show? Zoals je begrijpt keek mijn televisie docent me aan met een blik van: je wilt wat?! Maar ik liet me door niks of niemand van de wijs brengen en volgde mijn hart. Elke week stuurde ik tientallen brieven in gekleurde enveloppen naar haar bedrijf HARPO. Op de buitenkant van de enveloppen schreef ik wat mijn doel was: stage lopen.

Na 9 maanden lag er een intake formulier in de bus. Ik zakte bijna door de grond van geluk! Ik dacht: ik ben binnen!! Maar vervolgens hoorde ik niks meer. Gelukkig stond de naam van de stagebegeleider op het intake formulier en ik ben mijn brieven aan haar persoonlijk gaan richten. Via een kennis kreeg ik ook nog het faxnummer van HARPO en elke week stuurde ik een fax met de boodschap: je kan me maar beter laten komen want ik hou toch niet op! En toen werd ik gebeld…door school.. dat ze een telefoontje hadden gehad uit Chicago. Ik mocht komen!

Deze onvergetelijke ervaring heeft mij geleerd dat de verhalen die je jezelf vertelt en de moeite die je doet om door te zetten, doorslaggevend zijn of je jouw doelen bereikt of niet. Als ik dat kan, kan jij het ook!

Wil je een vrijblijvend eerste online gesprek om af te tasten of ik je verder kan helpen?